سفر به دیر گچین
مادر کاروانسراهای ایران
مدتی است که فرصت نکردهام چیزی بنویسم و چون تصمیم داشتم مثل همیشه مفصل بنویسم، بهانهای شد که اصلا ننویسم! اما پیامهای فراوان دوستان آشنا و ناآشنا مرا واداشت که از لاک خود بیرون بیایم و لااقل با یادداشت کوتاهی به روز شوم تا مجالی دیگر...
تصویری از سفر اول به کاروانسرای دیرگچین (آذر ۸۵)
در این مدت دوبار به کاروانسرای زیبا، بزرگ و حیرتآور دیر گچین (یا دیرکاج) سرزدم یکبار با همسرم زهره و حامد و آناهیتا (همسفرهای قبلی) و یکبار هم گروهی از دانشجویان تاریخ دانشگاه تهران را با خود بردم. بزرگی و عظمت این بنای کهن که بنیانی هزار و پانصدساله دارد هر بینندهای را به حیرت وامیدارد چه برسد به اهالی تاریخ را!
پیشنهاد میکنم در همین روزهای سرد زمستان که خیلی از جاها مناسب تفرج نیست، برای گریز از هیاهوی تهران، یک روز صبح خروسخوان! از شهر بیرون زده و راه ورامین را پیش بگیرید. بهتر است از مسیر غافل نشوید و پیش از رسیدن به کارونسرا، از مسجد جامع ورامین، یادگار روزگار استیلای مغولان بر ایران دیدن کنید. چون فرصت کمی برای نوشتن دارم، درباره این مسجد کهن شما را به نشانی http://tebyan.net/index.aspx?pid=11336 ارجاع میدهم.
تصویری از بام کاروانسرای دیرگچین (آذر ۸۵)
پس از خروج از ورامین به طرف چرمشهر، وارد جادهی بسیار زیبایی میشوید که در بخشی از آن درختان تنومند، دو سوی مسیر را زینت بخشیدهاند. حدود 5 کیلومتر مانده به چرمشهر، در سمت راست جاده (پس از خروجی بهطرف قم) یک جاده خاکی آغاز میشود که در ابتدای آن تابلوی زرد رنگ کوچکی مسافران را به طرف کاروانسرای دیر گچین راهنمایی میکند. از اینجا حدود یک و نیم ساعت مسیر خاکی است. به موازات همین جاده باریک، اتوبانی در دست احداث است که گرمسار را به اتوبان قم متصل میکند، این اتوبان از 180 متری کاروانسرا میگذرد. وقتی به کارونسرا میرسید با دنیای چند صد سال پیش مواجه میشوید: بر در ورودی تابلویی نصب شده که ورود هرگونه دام (شتر و بز و گوسفند) را به داخل ممنوع کرده و برای آن پیگرد قضایی تعیین نموده! چون تا همین یکی دو سال پیش، کاروانسرا در اختیار عشایر بود و آنها هم صدها نفر شتر و بیش از هزار راس گوسفند و سایر دامها را در این محل نگهداری میکردند، این حضور، چنان پررنگ بوده! که هنوز در بخشی از حیاط کاروانسرا برای نمونه یک متر مربع (بله! یک متر مربع!) از فضولات بجامانده از این میهمانان ناخوانده (زیر شیشه) نگهداری میشود. چند عکسی را که در اوایل دیماه از کاروانسرا گرفتهام را ببینید و برای اطلاعات بیشتر درباره وضعیت این بنای عظیم روزگار صفوی و بدل شدن آن به طویله، گزارش و عکسهای مندرج در نشانی زیر را ببینید: http://www.pouyan.ws/archives/2005_02.php
وسعت محوطة کاروانسرای دیر گچین به 12 هزار متر مربع میرسد که بنای کاروانسرا حدود 8 هزار متر از این فضا را به خود اختصاص داده است. این بنا دارای 43 حجره، ایوان شاهنشین، حیاط خلوت، 8 شترخانة وسیع، حمام و مسجد است. تجسم شترخانهها، باراندازها و حجرهها، هنگامی که مملو از کالا و مسافر بوده، آدم را با خود به روزگاری پر رونق، باشکوه و تحسینبرانگیز میبرد، چراکه وسعت فضاهای مذکور به حدی است که امروز نیز کمتر بنگاه تجاری در دل شهرهای بزرگ با آن برابری میکند!
یکی از شترخانههای کاروانسرای دیر گچین ـ عکس را در اوایل دیماه گرفتهام
اما در حوالی یکصدمتری کاروانسرا بنای مخروبة دیگری به چشم میخورد که ظاهرا بقایای یک پادگان نظامی است. زیرا میدان وسیع و در کنار آن اتاقهای کوچک و طویلههای در کنار هم قرار گرفته، همه حکایت از اجتماع گروهی نگهبان و سرباز میکند. میتوان تصور کرد که کاروانسرایی با این ابعاد چنان رونقی داشته که در کنارش نیاز به یک اقامتگاه نظامی هم احساس میشده است. برای دسترسی به اطلاعات بیشتر درباره این کاروانسرا میتوانید به نشانیهای زیر سری بزنید:
http://www.chn.ir/news/?Section=2&id=32223
http://www.chn.ir/News/?section=2&id=13674
راستی! در اواخر دیماه، به سرپرستی گروهی از دانشجویان گروه تاریخ دانشگاه تهران، سفری به جنوب ایران داشتم: از شیراز و برازجان و بوشهر تا عسلویه و چارک و کیش! گزارش آن را همین روزها خواهم نوشت!
... بازهم ممنون از پیامهای پیاپی و دلگرم کننده شما خوبان!
دوستان! منتظر گزارش سفر کرانههای خلیج فارس باشید...
نظرات دیگران: نظر
.م.آزادIn the name of God
In the name of God
I am enjoying than all thing that make a good mood in my heart. I can fill it by my narrow marrow.
Now read it and fill it: If you love me show me it. If you love me you must take my foot print and if you won’t know me you must know yourself because I am you and you are me. That’s finished
نظرات دیگران: نظر
جهان مهر
به نام خدا
از آنجائیکه همه افراد بشر مانند یک خانواده جهانی هستند، با توجه به امکانات امروزی که هرکس با هر زبان و ملیت و نژادی که دارد می تواند از طریق شبکه های مختلف با دیگران ارتباط برقرار نماید.
. یکی از راههای موفقیت برای مطرح شدن جوانان استفاده از همین شبکه هاست. وبلاگ یکی از پر طرفدارترین و فعال ترین سایت وپایگاه اینترنتی در ایران است. این شبکه می تواند نظریات هم نوشتان را بصورت Online در اختیار همه دوستان قرار دهد. با آرزوی موفقیت برای همه وبلاگ نویسان
نظرات دیگران: نظر
تشکر
بسیار خوشحالم که در یک اقدام گروهی با سایر هموطنانم شرکت کردم ، اکنون به علت کمبود وقت نمی توانم بیش از این بنگارم .
سالها دل طلب جام جم از ما می کرد وانچه خود داشت ز بیگانه تمنا می کرد
گوهری کز صدف کون و مکان بیرون بود طلب از گمشده گان لب در یا می کرد
نظرات دیگران: نظر
معرفی تگ
به نام خدا
برای صدا گذاشتن روی سایت یا وبلاگ خود می توانیم در زیر مجموعه تگ <body>،تگ <bgsound>را وارد مکنیم برای شروع آهنگ دستور زیر را می نویسیم.
<bgsound src="muzic.mp3" loop=1>
توجه داشته: باشید که حتما باید فرمت فایل صوتی خود را مشخص کنید چون اگر مشخص نکنید دستور اجرا نخواهد شد.در دستور بالا چگونگی فرمت فایل معلولم می باشد.و اما گزینه loop این گزینه مشخص میکند که آهنگ موجود در وبلاگ یا سایت چند بار پخش شود.گزینه src نیز هم برای معرفی کردن نام آهنگ مورد نظر و شناسایی آن در وبلاگ یا سایت بکار می رود.امیدوارم که متن بالا مورد علاقه بازدید کنندگان و برنامه نویسان تحت web قرار گیرد.
نظرات دیگران: نظر
وقت طلاست
سلام.
ببخشید چون وقت نداشتم،قرعه کشی هم نزدیک است، بعدها براتون می نویسم.
نظرات دیگران: نظر
کشکول
سنگینی تحمل مرگ عزیزان چندان وابسته به غیبت آنان نیست، بلکه دلیل سنگینی، حرف هایی است که بین ما و آنها هرگز بیان نشده است.
نظرات دیگران: نظر
ورزش
همیشه همه جا
ورزش ورزش ورزش (عکسو ببین)
http://www.jokestan.net/weekly/weeklyArchive/bodo.jpg
الان در حال خرید هستم وقت ندارم
http://www.jokestan.net/weekly/weeklyArchive/bag.jpg
نظرات دیگران: نظر
لب تاپ رایگان
فکر نمی کنم کسی از جریان لب تاپ رایگان بی خبر باشه!
اگر دوست داشتید از لینک من ثبت نام کنید از لینک زیر وارد شوید:
http://notebook.GustoNetwork.com/index.php?mid=617354
بقیش مثل ساختن ایمیل است.فقط از یک کامپیوتر بیش از یک(۱) بار ثبت نام نکنید
نظرات دیگران: نظر
افزایش واقعی سرعت اینترنت بدون نیاز به هیچ چیز
تا حالا شده کامپیوترتون به شماره های دیجیتال یا شماره های هوشمند به اینتر نت کانکت نشه ؟
تا حالا شده کامپیوترتون با سرعت خیلی کم به اینترنت وصل بشه ؟
تا حالا شده کامپیوترتون موقع وصل بودن به اینترنت زود زود قطع بشه ؟
راه حلی رو که خودم کشف کردم رو امتحان کنید:
موقعی که می خاهید به اینترنت وصل بشید تمام تلفن ها رو از پریز بکشید .(تمام)
نظرات دیگران: نظر
لیست کل یادداشت های موجود در هم نوشت
دوستی کی آخر آمد دوستداران را چه شد
دوره ارزانیست !!!
[عناوین آرشیوشده]